Laatste Nieuws

Hacker geeft tekst en uitleg over veilig internetten

 

Zo’n 70 bezoekers bezochten woensdagavond  de Cyber Awareness-bijeenkomst in het Rijswijks Lyceum. Deze avond vond de aftrap plaats van de Cyber Awareness-campagne van de gemeente Rijswijk. Niet alleen op deze avond, maar het hele jaar door wordt aandacht besteed aan veilig internetten voor iedereen: van ouderen tot jongeren en bedrijven.

Burgemeester Michel Bezuijen verzorgde de inleiding. Van dagvoorzitter Jan de Vreugd kreeg hij vragen voorgelegd over het doel van de avond en wat Cyber Awareness voor hem zelf betekent. ”Voor mij betekent dat op de hoogte zijn van alle kansen en risico’s die zich op het internet kunnen voordoen.  Het gaat erom dat we ons hiervan bewust zijn. Daarnaast is het van belang te weten welke maatregelen we zelf kunnen treffen om veilig te internetten”, aldus de burgemeester.

Hacker geeft tekst en uitleg over veilig internetten

Hacker geeft uitleg

Als speciale gast was Stan Hegt aanwezig. Stan is een professionele hacker en digitale veiligheidsspecialist. Hij gaf de aanwezigen een kijkje achter de schermen van het internet . Aan de orde kwamen onder meer: hacking, computervirussen, datalekken, phishing, identiteitsfraude en DDos-aanvallen. Over al deze onderwerpen beantwoordde Stan vele vragen vanuit het publiek.

Stan Hegt gaf zijn publiek een vijftal basis tips mee voor veilig internetten:

Op websites zoals Alertonline.nl(externe link) en laatjeniethackmaken.nl(externe link) is veel informatie beschikbaar over veilig internetten.
Terug
zaterdag 22 juni 2019 09:04:29 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob