Laatste Nieuws

Nieuwe woningen in RijswijkBuiten

 

Er komen 122 nieuwe woningen bij in het duurzame RijswijkBuiten, allemaal in de Tuinen van Sion. Daarvoor is de overeenkomst op maandag 12 november 2018 getekend door Gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen.

Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. De koopwoningen bestaan uit 3 verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111m² tot maar liefst 179m². 

Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Nieuwe woningen in RijswijkBuiten

Ondertekening

Op maandag 12 november zijn alle betrokken partijen in Rijswijk bij elkaar gekomen om de overeenkomsten te ondertekenen en daarbij is gelijk feestelijk de nieuwe modelwoning geopend. (Bekijk ook het filmpje op Youtube(externe link).)

De tuin van de modelwoning aan de Oleander 66 is ontworpen in samenwerking met leerlingen van het Wellantcollege in Rijswijk. Door het Wellantcollege worden voor de wijk duurzame voorbeeldontwerpen gemaakt. Dit project is een blijvend onderdeel om bewoners te stimuleren hun tuinen duurzamer te gaan inrichten.

Energieneutraal

Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt ervoor dat de toekomstige bewoners veel comfort krijgen in hun nieuwe woning, net als een erg laag energieverbruik. 

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd.  Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit.

Voor de nieuw te ontwikkelen huurwoningen geldt dan geïnteresseerden zich hiervoor in de loop van 2019 kunnen aanmelden. Meer informatie op https://www.rijswijkbuiten.nl
Terug
vrijdag 23 november 2018 09:16:11 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob