Laatste Nieuws

Oefening Luchtmobiele Brigade

 

Donderdag 15 november organiseert de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht de oefening ‘Bevo Seal’ in de gemeente Delft en Rijswijk. De oefening, die deels te zien en horen is door publiek, maakt deel uit van een grote landelijke oefening.

Ongeveer vijftig militairen komen volgende week donderdag vanuit Schaarsbergen naar Delft en Rijswijk. De militairen zijn gespecialiseerd in bevoorradingsoperaties en gebruiken Delft en Rijswijk als oefenlocatie voor offensieve acties. De gemeenten Delft en Rijswijk, Prorail, politie en het ministerie van Defensie werken samen om deze oefening mogelijk te maken.

Oefening Luchtmobiele Brigade

Wel knallen, geen gevaar

Rond 13.00 uur worden de militairen per helikopter afgezet op een weiland aan de Schieweg. Een deel van de groep vertrekt vervolgens naar de spoortunnel in Delft, een ander deel naar Rijswijk, naar een aantal leegstaande panden aan de Idenburglaan, om daar een oefening te houden. In Delft wordt tussen 14.00 en 15.30 uur een oefening gehouden in de nog ongebruikte tunnelbuis, ter hoogte van DSM. Bij deze oefening worden wapens gebruikt. Hoewel hierdoor harde knallen te horen kunnen zijn, is er geen gevaar, omdat met oefenmunitie wordt geschoten.

Kijken

Tijdens de oefening zijn medewerkers van Prorail en Defensie met informatieborden aanwezig op het station. Omwonenden zijn welkom om te komen kijken, maar moeten met het oog op ieders veiligheid wel de aanwijzingen van de militairen opvolgen.
De oefening hangt op geen enkele manier samen met de recente geweldsincidenten in de Breestraat en Peperstraat.

Kruithuis

Na de oefening verzamelt het gezelschap zich in de tunnel en vertrekt naar het Kruithuis voor de laatste offensieve actie, tussen 18.00 en 21.00 uur, en om hier de nacht door te brengen.
Op vrijdag 16 november wordt de groep ’s ochtends tussen 8.00 en 9.00 uur weer per helikopter opgehaald vanaf het weiland aan de Schieweg. 


De oefening zal te volgen zijn via www.facebook.com/11luchtmobielebrigade. U kunt via deze facebookpagina ook uw vragen stellen. In geval van klachten over overlast kunt u contact opnemen met de gemeenten Delft en Rijswijk. Voor klachten over geluidshinder kunt u bellen naar het ministerie van Defensie op tel.nr. 0800-0226033 of uw klacht kenbaar maken via www.luchtmacht.nl/geluidshinder.
Terug
vrijdag 9 november 2018 08:54:43 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob