Laatste Nieuws

Hulp bij stoppen met roken

 

Volgende week gaat Stoptober van start: een campagne die stoppen met roken promoot. Natuurlijk doet Rijswijk ook dit jaar weer mee. Daarom verwelkomen we op 1 oktober een mooi nieuw initiatief: een voorlichtingsmiddag voor wie wil stoppen.

Huisartsenpraktijk de Hof, Together In Motion Fysiotherapie en Apotheek Vredenburchweg organiseren samen een voorlichtingsmiddag op 1 oktober. Deze bijeenkomst is voor iedereen die wil stoppen met roken. Een huisarts, fysiotherapeut of apotheker kan namelijk goed advies geven over dit onderwerp. Ook al denken mensen daar vaak niet aan.

“Mensen weten zelf ook wel dat roken niet goed voor hen is," vertelt Geller Agterberg van huisartsenpraktijk De Hof. "Een opgeheven vinger helpt dan niet, begrip wel. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. De huisarts kan daarbij helpen. Onze praktijkverpleegkundige begeleidt mensen die willen stoppen. Zij kan je bijvoorbeeld ook vertellen welke behandelingen door de zorgverzekeraar worden vergoed.”

Hulp bij stoppen met roken

"Medicijnen kunnen soms ook uitkomst bieden," vult Ryanne van Beurden aan. Zij werkt bij Apotheek Vredenburchweg, waar regelmatig mensen langskomen die met roken willen stoppen. Voor anderen is fysiotherapie weer geschikt, bijvoorbeeld als iemand begeleid wil worden bij een gedragsverandering. Op die manier vullen huisarts, apotheek en fysiotherapeut elkaar goed aan.

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst

De voorlichtingsbijeenkomst is op maandag 1 oktober van 16.00 tot 17.00 uur in woonzorgcentrum Onderwatershof, aan de Van Vredenburchweg 26(externe link). Wilt u meer weten over stoppen met roken of in contact komen met lotgenoten? U bent van harte welkom. Van tevoren kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar mirjam@timfysiotherapie.nl(link stuurt een e-mail).

Wethouder volksgezondheid Björn Lugthart is enthousiast over de bijeenkomst. “Stoppen met roken is een van de doelen van het lokaal gezondheidsbeleid. Vanuit de gemeente stimuleren we daarom initiatieven als deze. Dus heb je plannen om te stoppen? Kom dan naar de voorlichtingsmiddag. Dit zou wel eens net dat extra zetje kunnen zijn om de stap te zetten.”

Deelnemers

Aan de actie doen mee:

Net als voorgaande jaren kunt u ook dit jaar weer meedoen met de landelijke Stoptober-actie. Meld u aan via www.stoptober.nl(externe link).
Terug
vrijdag 28 september 2018 10:13:17 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob