Laatste Nieuws

Kom erbij festival Rijswijk!

 

In de week van 27 september tot en met 6 oktober staan allerlei initiatieven in Rijswijk centraal die ontmoetingen en contact met elkaar stimuleren. De week wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 oktober afgesloten in het Oude Raadhuis met een festival dat in teken staat van ontmoetingen: het ‘Kom erbij Festival Rijswijk’. Een gratis festival voor jong en oud met diverse activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en welzijn.

Datum 06-10-2018

Het Kom erbij festival is een nieuw en inspirerend onderdeel tijdens de nationale Week tegen Eenzaamheid. Het festival toont de meerwaarde van cultuurparticipatie voor de bestrijding van eenzaamheid via ontmoeting, verbeeldingskracht, inzet van talenten en het bieden van zingeving. Leuke, verrassende en betekenisvolle ontmoetingen zijn onvermijdelijk. Ontmoetingen die kunnen bijdragen in het voorkomen of verminderen van eenzaamheid. Iedereen is welkom tijdens het festival.

Kom erbij festival Rijswijk!

Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in zijn leven met eenzaamheid geconfronteerd worden. Daarom is het belangrijk dat we in Rijswijk samen een vuist maken tegen eenzaamheid. Dat doen we onder andere door het Kom erbij festival Rijswijk.

De organisatie is in handen van Trias, Centrum voor de Kunsten en Welzijn Rijswijk en wordt mogelijk gemaakt door onder andere het Ontmoetingscentrum Rijswijk, Kei Rijswijk, Happy Fit, Stanislas College, de gemeente Rijswijk, Buddy Netwerk, werkgroep Roze ouderen, diverse bewonersorganisaties en flatcoaches. Alle partijen doen een oproep aan iedereen om erbij te komen.

Bekijk het volledige programma op www.komerbijfestivalrijswijk.nl(externe link) en volg het festival op Facebook.
Terug
vrijdag 21 september 2018 08:15:53 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob