Laatste Nieuws

Opfriscursus Ouderen Haaglanden 2018

 

De Opfriscursus is een dag voor iedereen vanaf 55 jaar, georganiseerd door uw Gemeente en Veilig Verkeer Nederland. De Opfriscursus wordt gehouden in De Schouwburg, Generaal Spoorlaan 10 in Rijswijk op dinsdag 30 oktober 2018.

Datum 13-10-2018

Geroutineerd en met een eigen rijstijl neemt u nu al jaren deel aan het verkeer. Verkeer dat drukker en ingewikkelder is dan toen u uw rijbewijs haalde. Verkeer waarin u scherp moet opletten en snel moet reageren. Bovendien zijn er verkeersregels veranderd of zelfs bijgekomen. Het is daarom wijs af en toe uw rijvaardigheid en theoriekennis tegen het licht te houden.

Opfriscursus Ouderen Haaglanden 2018

Uit de praktijk, in de praktijk: tips

Op zo’n ontspannen en gezellige Opfriscursus-dag – wees gerust: zonder gevolgen voor uw rijbewijs – rijdt een allesziende rijinstructeur met u mee, in uw eigen auto. Na deze rit krijgt u uitgebreid persoonlijk advies aan de hand van een compleet beoordelingsformulier, van Afslaan tot Voorbijgaan. U krijgt allemaal tips waar u direct iets mee kunt.

Verhelderende tests

Ook gaat u uw waarnemingsvermogen en reactiesnelheid testen. De bedoeling is dat u reageert op signalen. Het liefst op tijd, net als in het echte verkeer. In dat verkeer moet u natuurlijk goed kunnen zien en dus controleert een opticien uw ogen. En weet u wel zeker dat u een sirene altijd op tijd hoort? Een audicien registreert welke hoge en lage tonen nog altijd prima doorkomen en welke iets minder.

Geanimeerde discussie: theorie!

Ook een gewaardeerd programmaonderdeel is de sessie met een voorlichter van politie Haaglanden, die de laatste verkeersregels met u bespreekt. Dit levert altijd interessante discussies op over ogenschijnlijk verwarrende situaties. Uiteraard worden hier ook persoonlijke ervaringen besproken. De kans is groot dat u enkele boetevoorkomende tips krijgt.

Kosten

De eigen bijdrage is € 15. Dit bedrag betaalt u ter plekke.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij: Yvonne Brouwer, vvndenhaag@kpnmail.nl(link stuurt een e-mail) o.v.v. uw naam, adres, pc en plaats, telefoonnummer.

Of u stuurt een brief met uw gegevens naar:

VVN Haaglanden
Papegaailaan 7
2566 XP Den Haag

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging.

Meer informatie 

(070) 325 40 97, www.vvnhaaglanden.nl
Terug
zondag 16 september 2018 10:14:36 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob