Laatste Nieuws

Nieuwe verkeersveilige schoolzones

 

Goed nieuws voor basisschoolleerlingen en hun ouders: er zijn weer twee scholen bijgekomen met een schoolzone. De Wethouder Brederodeschool en basisschool Het Kristal doen nu ook mee.

In totaal zijn er nu 6 scholen met een schoolzone. U kunt ze herkennen aan de verkeersborden met de figuurtjes van tekenaar Dick Bruna. De gemeente legt de zones aan om de verkeersveiligheid rondom scholen te verbeteren. Want nog meer dan andere verkeersdeelnemers, zijn kinderen erg kwetsbaar in het verkeer.

Wethouder Björn Lugthart (verkeer en vervoer) opende de 2 nieuwe zones feestelijk. “Deze zones leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid,” vertelt hij. “Ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef."

Nieuwe verkeersveilige schoolzones

Maar ook andere verkeersdeelnemers kunnen ervoor zorgen dat kinderen veilig over straat kunnen. Lugthart: "Let op je snelheid, houd je aan de verkeersregels en wees extra voorzichtig als je in de buurt van een school komt.” Maatregelen zoals een 30-kilometerzone en de speciale Dick Bruna-verkeersborden zorgen er bewezen voor dat andere verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoek van De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is gebleken dat automobilisten afremmen als ze deze borden zien.

 

De zes schoolzones

De scholen met een veilige zone zijn: de Melodie, de Piramide, Petrusschool, Godfried Bomansschool, de Wethouder Brederodeschool en het Kristal. Het is de bedoeling dat alle basisscholen zo'n zone krijgen.
Terug
vrijdag 14 september 2018 10:52:20 Categorie: Laatste Nieuws Ingezonden door: Rob